banner
banner
&nsbp;

Angrerett & Reklamasjon

Angrerett og reklamasjon

Vi ønsker bare fornøyde kunder, så om du fikk en vare du ikke var fornøyd med, ikke passet eller ikke ønsker å ha, så ordner vi selvsagt dette. For at dette skal gå mest mulig smertefrittet så har vi noen regler som må følges.

Ønsker du å returnere en vare etter at du har mottatt den fra
Gunns-stil.com så er det angrerettloven som gjelder.

I følge angrerettloven har du noen plikter og oppgaver. Vi ønsker at denne prosessen skal være så enkelt som mulig for alle parter innenfor lovens bestemmelser, derfor finner du viktige utdrag fra angrerettloven nedenfor:

  • Forbrukeren har rett til å gå fra avtalen (angrerett) ved å gi melding til selgeren innen 14 dager etter at varen er mottatt. (jf. Angrerettloven § 11)
  • Angrerettloven gjelder kun ved forbrukerkjøp. Angreretten kan derfor ikke benyttes av firmaer eller andre som har handlet som ledd i næringsvirksomhet.
    (jf Angrerettloven § 6, punkt e)
  • Angreretten gjelder ikke dersom varen ikke kan leveres tilbake i samme stand og mengde, og beskadigelse eller forringelse skyldes uaktsomhet eller manglende omsorg fra forbrukerens side. (jf. Angrerettloven § 12 punkt a)
  • Angreretten kan ikke gjøres gjeldende for varer der forbrukeren har brutt forseglingen.(jf. Angrerettloven § 12 siste ledd)
  • Returkostnadene bæres av forbrukeren (jf. Angrerettloven § 15 første ledd).

Dersom du ikke henter pakken og forholder deg ellers helt passiv, vil dette ikke gi oss noen indikasjoner om hvorfor pakken ikke er hentet. Du vil da ikke ha oppfylt kravene som stilles til deg i henhold til Angrerettloven §11 og §13, og mister således retten til å gå fra avtalen. Du vil da bli belastet med et gebyr pålydende kr 400,- til Gunns-stil.com for behandling av saken og portokostnader.

 

Angring før ordren er pakket/sendt:

Send oss en e-post på post@Gunns-stil.com og kanseler ordren.

Angring etter at ordren er pakket/sendt:

1) Hent pakken så fort som mulig

2) Trykk her for å laste ned vårt angrerettskjema

3) Fyll ut vårt angrerettskjema og legg det ved pakken. Du kan også bruke pakkseddelen som følger med i pakken som "angrerettskjema". Ønsker du pengene igjen, husk å før på kontonummeret. Alle varene skal ligge i orginal embalasje. Husk å pakk pakken forsvarlig.

4) Pakken skal sendes tilbake til oss med billigst mulig fraktalternativ. (A-post)

Du er selv ansvarlig for returforsendelsen og må betale porto. Forsendelser som ikke sendes med sporing sendes på eget ansvar.
Husk 14 dagers fristen nevnt i angrerettloven §11, slik at vi kan behandle saken på en rask og problemfri måte for alle parter (iht. Angrerettloven. )


Reklamasjoner

Før du sender varen i retur må du være sikker på at skaden/mangelen på produktet ikke skyldes egen uaktsomhet. Kryss av for reklamasjon på angrerettskjemaet og skriv en liten forklaring. Husk også å før på navn, adresse, hva du ønsker og hvordan vi kan få kontakt med deg.

Undertøy/Badetøy/Øredobber/Piercing:
Byttes ikke av hygeniske årsaker.

Behandlingstid

Normalt vil behandlingstidene på varer som blir sendt i retur være 5-10 virkedager. I enkelte perioder med stor pågang kan det ta noe lengre tid.

LEVERINGSGARANTI
 
Er ikke pakken du har bestilt sendt fra vårt lager innen 3 arbeidsdager(lørdag og søndag teller ikke) får du 50% avslag på din bestilling. Normalt blir ordrene sendt ut samme dag.

NB! Med sendt fra vårt lager menes den pakketiden vi bruker før vi sender ordren fra vårt lager. Frakttiden til posten kommer utenom. Normal leveringstid på a-post er 1-4 dager, og 2-5 dager som postoppkrav. Vi kan dessverre ikke garantere for posttiden til Posten Norge, da dette avhenger av hvor i landet pakken skal.